دریافت تصاویر ماهواره ای قدیمی

دریافت تصاویر ماهواره ای قدیمی

دریافت تصاویر ماهواره ای قدیمی برای انجام امور نقشه برداری می باشد. از جنگ جهانی دوم به بعد برای اینکه از تصاویر هوایی با قدرت تفکیک بیشتر استفاده شود. ماهواره هایی به مدار زمین پرتاب شد. و تا امروز نیز این روند ادامه پیدا  می کند. و هر روز چندین ماهواره برای مقاصد مختلف تهیه عکس هوایی به مدار پرتاب می شود.

ماهواره هایی که به فضا پرتاب می شوند علاوه بر زمین قابلیت عکس برداری از سیارات دیگر را نیز دارا هستند. عکس ماهواره ای در واقع سیر تکاملی عکس های هوایی است. که از قبل وجود داشته است. امروزه ماهواره ها قدرت عکس برداری و فیلم برداری بیشتری را دارا هستند.  و قابلیت اسکن کامل زمین را دارند به همین جهت، قابلیت ارائه عکس های وسیعی دارند.

تعریف عکس هوایی چیست؟

تعریفی که برای عکس هوایی می توان ارائه داد. این است که تصاویری که از طریق عکس برداری هوایی توسط هواپیماهای سبک، پهپادها و… با استفاده از دوربین های مخصوص عکس برداری از عوارض و ویژگی های زمین تهیه می شود. عکس هوایی گفته می شود. که در پروژه هایی همچون: راه سازی، کشاورزی، شهرسازی، محیط زیست، امور نظامی. منابع طبیعی، حل اختلافات ملکی و… مورد استفاده قرار گرفته می شود.

تفاوت های عکس هوایی و ماهواره ای

عکس هوایی و ماهواره ای به طور کلی در 5 دسته مجزا دارای تفاوت هستند که عبارتند از:

  • تفاوت در مقیاس و مناطق تحت پوشش
  • تفاوت در کاربرد
  • تفاوت در هزینه
  • تفاوت در ابزارآلات و تجهیزات
  • تفاوت در قدرت تفکیک مکانی
  • تفاوت عکس هوایی و ماهواره ای از نظر مقیاس و مناطق تحت پوشش
  • اولین تفاوت عکس هوایی و ماهواره ای به مقیاس و مناطق تحت پوشش آن ها بر می گردد.

همانطور که در بالا توضیح دادیم. عکس های هوایی به دلیل اینکه توسط پهپاد و هواپیماهای سبک و… تهیه می شود. وسعت دید محدود است. اما در عکس های ماهواره ای وسعت دید گسترده است و به طور طبیعی وسعت بیشتری را در بر می گیرد.به همین خاطر در عکس های هوایی وضوح تصویر نسبت به عکس های ماهواره ای بیشتر است. و جزییات تحت پوشش در عکس های هوایی نسبت به عکس های ماهواره ای نیز بیشتر خواهد بود.

در ایران برای عکس برداری هوایی در دو دوره پوشش سراسری انجام شد. که آن هم با صرف زمان زیاد و هزینه این کار صورت گرفت. که برای اولین بار در سال 1332 و در دور دوم حدود 40 سال بعد از دور اول این کار صورت گرفت.

تفاوت های کاربردی عکس هوایی و ماهواره ای

عکس های هوایی و ماهواره ای از نقاط مشترکی نیز برخوردارند. اما در زمینه های مختلف با توجه به ویژگی های مورد نیاز از نظر کاربردی تفاوت هایی ایجاد می شود.

در پروژه های عمرانی چون وضوح تصویر از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین خاطر عکس هوایی کاربرد بیشتری نیز نسبت به عکس های ماهواره ای داراست. به دلیل اینکه در عکس های هوایی جزییات تحت پوشش با وضوح بیشتری قابل مشاهده و بررسی است.

اما در امورد نظامی و جغرافیایی به دلیل اینکه نیاز به وسعت دید بیشتری خواهند داشت. تصاویر ماهواره ای کاربردی تر هستند. و در صنایع نظامی و جغرافیایی بیشتر از تصاویر ماهواره ای برای انجام امور نقشه برداری استفاده می شود.

دریافت تصاویر ماهواره ای قدیمی

تفاوت عکس هوایی و ماهواره ای از نظر ابزار و تجهیزات

از تفاوت های حائز اهمیت بین عکس هوایی و ماهواره ای می توان. به ابزارآلات و تجهیزات مورد استفاده در هر یک از این دو روش اشاره کرد.

دوربین های عکس برداری مورد استفاده در عکس هوایی. به نسبت دوربین های معمولی از توانایی ها و کیفیت بالاتری برخوردارند. و به صورت حرفه ای و پیشرفته برای عکس های هوایی به کار گرفته می شوند.

برای استفاده از دوربین های عکس برداری هوایی در برخی مواقع نیاز به دریافت مجوز خواهد بود. اما در عکس برداری ماهواره ای نیازی به مجوز نخواهد بود. و با استفاده از ماهواره های مختلف می توان از فواصل بسیار دور از منطقه مورد نظر عکس تهیه کرد.

تجهیزات و ابزارآلات به کار رفته در دوربین های عکس برداری ماهواره ای. نسبت به دوربین های عکس برداری هوایی از کیفیت و قدرت بالاتری برخوردارند. چرا که فواصل قرار گیری ماهواره ها بسیار دورتر از فواصل عکس برداری هواپیماهاست. به همین خاطر نیازمند دوربین ها و تجهیزات فوق حرفه ای خواهد بود. تا تصاویر با وضوح و کیفیت مناسب تهیه گردند.

تفاوت عکس هوایی و ماهواره ای از نظر هزینه

از مهم ترین تفاوت عکس هوایی و ماهواره ای می توان به هزینه های آنها اشاره کرد.برای برآورد هزینه ها با توجه به شرایط پروژه مورد نظر متفاوت خواهد بود. و عواملی همچون تعداد، میزان تناوب و نوع عکس برداری روی بالا رفتن هزینه ها تاثیر مستفیم خواهد گذاشت.

به طور معمول هزینه های عکس های هوایی نسبت به عکس های ماهواره بیشتر است. در عکس های ماهواره ای به دلیل اینکه تصاویر واید است. و وسعت بیشتری را تحت پوشش خود قرار می دهد. و یک منطقه وسیع را حدود چندین کیلومتر را در تک تصویر شامل می شود. اما در عکس هوایی در تک تصویر به دلیل محدود بودن وسعت کمتری را تحت پوشش قرار می دهد. و همین موضوع باعث هزینه بر بودن آن می شود. اما به دلیل اینکه جزییات را با وضوح بیشتری تحت پوشش قرار می دهد. در اغلب پروژه ها عکس هوایی کاربرد بیشتری نسبت به عکس ماهواره ای برخوردار است.

به صورت کلی با توجه به شرایط پروژه نیاز به تهیه عکس های هوایی زیاد یا تناوب بیشتری مد نظر باشد. به دلیل اینکه به تجهیزات و ابزارآلات بیشتری نسبت به ماهواره ها مورد نیاز خواهد بود. میزان هزینه ها در تهیه عکس های هوایی به نسبت عکس های ماهواره ای بیشتر خواهد شد. البته با توجه به کاربرد هر یک از روش ها، برای اینکه نتیجه لازم پدید آید. باید از روشی که کاربرد بیشتری برای پروژه دارد استفاده شود.

تفاوت عکس هوایی و ماهواره ای از نظر قدرت تفکیک مکانی

تفاوت عکس هوایی و ماهواره ای به قدرت تفکیک مکانی آنها بر می گردد. قدرت تفکیک پذیر بودن تصویر در واقع اشاره به همان وضوح تصویر دارد.

در عکس های هوایی به دلیل اینکه قدرت تفکیک پذیری به نسبت عکس های ماهواره ای بالاتر است، قابلیت تمایز جزییات عکس با وضوح بیشتری قابل مشاهده است.در عکس های هوایی وضوح و جزییات بیشتر است. اما این بدان معنا نیست که وضوح عکس های ماهواره ای بسیار پایین است. چرا که با توجه به پیشرفت تکنولوژی دوربین های عکس برداری تصاویر ماهواره ای از وضوح خوبی برخوردارند. و جزییات با وضوح خوبی قابل مشاهده است.

تفاوت عکس هوایی و ماهواره ای از نظر قدرت تفکیک مکانی

تفاوت عکس هوایی و ماهواره ای از نظر قدرت تفکیک مکانی

این مطلب چه‌ اندازه برایتان مفید بوده است؟

امتیاز خود را ثبت کنید.

میانگین امتیاز: 0 / 5. تعداد رأی: 0

تاکنون امتیازی ثبت نشده. اولین نفر باشید 🙂

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما